Insight is ergbegaan met privacy aangelegenheden en hecht er waarde aan dat u vertrouwd bent met hoe we informatie verzamelen, gebruiken en bekendmaken. Dit Privacybeleid beschrijft onze werkwijze in verband met informatie die we verzamelen via activiteiten die een link leggen naar dit Privacybeleid, waaronder websites en via uw interactieve Interacties met Insight. Door ons informatie te geven, stemt u in met de voorwaarden van dit Privacybeleid. Gegevens over alle zustervennootschappen en dochters van Insight kunt u te weten komen door onze website hier te bezoeken. Wanneer we in dit beleid verwijzen naar ‘we’ of ‘Insight’, verwijzen we naar Insight Enterprises, Inc. en de aan haar gelieerde vennootschappen.. Meer informatie over de verplichtingen van Insightonder de AVG wetgeving kunt u hier vinden.

Informatie die we kunnen verzamelen

Categorieën van betrokkenen over wie we gegevens kunnen verzamelen:

  • werknemers en voormalige werknemers, waaronder vrijwilligers, vertegenwoordigers, individuele aannemers, tijdelijke of interimarbeiders;
  • sollicitanten die gesolliciteerd hebben voor tewerkstelling;
  • verwanten, voogden of partners van werknemers, voormalige werknemers of sollicitanten;
  • aannemers, vertegenwoordigers, consulenten en leveranciers, zowel voormalige als huidige, en hun individuele werknemers of vertegenwoordigers;
  • klanten en voormalige klanten en hun werknemers of vertegenwoordigers, waaronder mogelijk cliënten van onze klanten en voormalige klanten;
  • individuen en vertegenwoordigers van organisaties die zich bij Insight geregistreerd hebben om informatie te verkrijgen over aangeboden producten en/of diensten; en
  • individuen en vertegenwoordigers van organisaties die de website bezocht hebben.

De informatie omvat mogelijk:

  • informatie over browser en gebruikte apparatuur;
  • informatie over logbestanden server;
  • informatie verzameld via cookies en andere technologie;
  • demografische informatie en andere door u geleverde informatie;
  • financiële gegevens, waaronder uw bankrekening, betalingsgegevens en factuurgegevens, transactie- en betaalkaartgegevens of gegevens over andere betalingsmethoden;
  • klachten of grieven;
  • contactgegevens, indien van toepassing zakelijke contactgegevens, waaronder e-mail, postadres, telefoon- en faxnummers;
  • aankoopgewoonten en klanten;
  • voorkeuren klant;

Daarnaast kunnen de bijkomende categorieën van gegevens met betrekking tot werknemers, voormalige werknemers en sollicitanten het volgende inhouden:

  • Persoonlijke gegevens
  • familie, levenswijze en sociale omstandigheden
  • tewerkstellingsgegevens
  • financiële gegevens
  • klachten of grieven;
  • e-mail- en postadressen
  • telefoon- en faxnummers
  • Beperkte gevoelige gegevens, zoals raciale of etnische herkomst, fysieke of mentale gezondheid of conditie, religieuze beleving, problemen aangegeven onder klokkenluiderbeleid, strafrechtelijke dossiers en disciplinaire dossiers, verzameld in het gewone verloop van de tewerkstellingsrelatie.

Hoe we informatie kunnen verzamelen

We kunnen op verschillende manieren informatie verzamelen, waaronder:

  • Rechtstreeks van u.
  • Via deze website: Insight kan informatie verzamelen via de website wanneer u deze bezoekt.
  • Via zakelijke interactie: We kunnen informatie verzamelen via de interactie die u of het bedrijf van uw werkgever heeft met onze werknemers of kantoren.
  • Uit andere bronnen: We kunnen informatie ontvangen uit andere bronnen, zoals openbare databases, marketingpartners, sociale media platformen of van andere derden.

Hoe kunnen we informatie gebruiken?

  • egevensopslag en -administratie;
  • Gegevensbeveiliging;
  • Klanten- en gebruikersadministratie, waaronder de verwerking van bestellingen, verzoeken en cliëntrapportage;
  • Werknemer administratie;
  • Activiteiten inzake reclame, marketing en public relations;
  • Onderhoud van accounts en dossiers;
  • Analyse van trends en statistische gegevens;
  • Misdaadpreventie en vervolging van daders; en
  • Onderhoud, ontwikkeling en testen van onze website en systemen, waaronder het oplossen van problemen en het op maat aanpassen voor specifieke klant- en partnerervaringen. 

Insight zal altijd om uw toestemming vragen om u marketingcommunicatie te sturen. In overeenstemming met het gedeelte Bekendmaking informatie hieronder kunt u zich daar wanneer u ook wilt voor uitschrijven.

Onze wettelijke basis voor het verzamelen en gebruiken van de hierboven en in dit Privacybeleid beschreven persoonsgegevens zal afhangen van de betreffende persoonsgegevens en de specifieke context waarin we deze verzamelen.

We zullen normaal gezien echter enkel persoonsgegevens over u verzamelen (i) waar we uw toestemming daartoe hebben, (ii) waar we de persoonsgegevens nodig hebben om een contract met u uit te voeren, of (iii) waar de verwerking in ons legitiem belang is en niet verhinderd wordt door uw rechten.

Als we u vragen om persoonlijke informatie te bieden om te voldoen aan een wettelijke vereiste of om een contract met u uit te voeren, zullen we dit op het relevante ogenblik duidelijk maken en u laten weten of het leveren van uw persoonlijke informatie al dan niet verplicht is (evenals de mogelijke gevolgen als u uw persoonsgegevens niet geeft).

We zullen uw informatie verwerken voor het bedienen van onze website en om met u te kunnen communiceren om onze diensten aan u aan te bieden, evenals in onze legitieme belangen, bijvoorbeeld bij het antwoorden op uw verzoeken, het ondernemen van marketingactiviteiten, het verbeteren van onze website en diensten of voor het detecteren of voorkomen van illegale activiteiten.

Als u vragen heeft of verdere informatie nodig heeft over de wettelijke basis waarop we uw persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken, neemt u contact met ons op via de contactgegevens hieronder.

Cookies

Lees dit gedeelte aandachtig door, want het bevat belangrijke informatie over hoe we cookies op onze websites gebruiken. Dit beleid moet samen worden gelezen met dit volledige privacybeleid (waarvan dit gedeelte over cookies deel uitmaakt).

Insight, diens dienstverleners of andere derden kunnen cookies instellen voor uw webbrowser wanneer u onze website bezoekt, onze producten gebruikt of een website bezoekt waar Insight reclame, inhoud of analyse biedt.

Dit gedeelte over cookies heeft alleen betrekking op uw gebruik van de websites van Insight. Op onze websites kunnen we linken naar andere websites die eigendom zijn van en beheerd worden door bepaalde vertrouwde derde partijen om aanvullende producten en diensten aan u beschikbaar te stellen. Deze andere websites van derde partijen kunnen ook cookies of vergelijkbare technologieën gebruiken in overeenstemming met hun eigen afzonderlijke beleid. Voor privacy-informatie met betrekking tot deze andere websites van derde partijen, raadpleegt u hun beleid, indien van toepassing.

Gebruik van cookies door Insight

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer geplaatst worden door websites die u bezoekt. Ze worden wijd gebruikt om websites te doen werken, of meer doeltreffend te doen werken, en ook om informatie te leveren aan de eigenaars van de website. Cookies kunnen gebruikt worden om dingen op te slaan zoals identificatoren en gebruikersvoorkeur. Een website kan een cookie instellen in de gebruikte browser indien de voorkeuren van de browser dat toelaten.

In het algemeen gebruiken we cookies om de gebruikerservaring op deze website te verbeteren, in het bijzonder bij op maat gemaakte inhoud, om ons te vertellen welke delen van de website de gebruikers bezocht hebben, om uw voorkeuren bij te houden terwijl u de diensten van Insight gebruikt, om verbeterde diensten te leveren, om de locatie en taalinstelling voor individuele gebruikers te herinneren, om algemene interne en klantenanalyse te bieden, en om beveiligingsmaatregelen te ondersteunen. We kunnen bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak u de website bezoekt, naar welke pagina's u gaat, verkeersgegevens, locatiegegevens en de domeinnaam van uw internetprovider waar u vandaan komt. Deze informatie helpt ons om onze bezoekers te herkennen, en te begrijpen en te bieden wat het meest relevant is voor onze bezoekers. Sommige van deze gegevens zijn geaggregeerd of statistisch, wat betekent dat we u niet individueel kunnen identificeren.

Voor meer informatie over ons gebruik van cookies, inclusief een gedetailleerde lijst van uw gegevens die wij en anderen via cookies kunnen verzamelen, kunt u ons privacy voorkeurencentrum raadplegen. Daar kunt u ook uw cookievoorkeuren wijzigen door u aan of af te melden voor specifieke categorieën cookies.

Soorten cookies

De cookies die we op uw apparaat plaatsen vallen in de volgende categorieën:

Strikt noodzakelijke cookies - deze cookies zijn essentieel om door onze website te kunnen navigeren en de functies ervan te kunnen gebruiken. Zonder deze cookies kunnen de door u gevraagde diensten niet worden geleverd. Ze worden meestal alleen ingesteld naar aanleiding van acties van u die neerkomen op een verzoek om diensten, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. U kunt uw browser instellen om deze cookies te blokkeren of u te waarschuwen voor deze cookies, maar sommige delen van de site zullen dan niet werken.

Prestatiecookies—met deze cookies kunnen we bezoeken en verkeersbronnen tellen, zodat we de prestaties van onze site kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons om te weten te komen welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers door de site bewegen. Alle informatie die deze cookies verzamelen is geaggregeerd en daarom anoniem. Als u deze cookies niet toestaat, weten wij niet wanneer u onze site hebt bezocht.

Functionaliteitscookies—deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen door ons of door externe providers waarvan we de diensten aan onze pagina's hebben toegevoegd worden ingesteld. Als u deze cookies niet toestaat, werken sommige of al deze diensten mogelijk niet correct.

Targeting-cookies—deze cookies kunnen via onze site worden geplaatst door onze advertentiepartners. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses op te bouwen en u relevante advertenties op andere sites te tonen. Ze slaan geen directe persoonlijke informatie op, maar zijn gebaseerd op de unieke identificatie van uw browser en internetapparaat. Als u deze cookies niet toestaat, krijgt u minder gerichte advertenties te zien.

Toestemming voor het gebruik van cookies en het wijzigen van instellingen

We vragen uw toestemming (toestemming) om cookies of andere vergelijkbare technologieën op uw apparaat te plaatsen, behalve wanneer ze essentieel zijn voor ons om u de door u gevraagde dienst te bieden (bijvoorbeeld om u in staat te stellen artikelen in uw winkelmandje te plaatsen en ons afrekenproces te gebruiken).

U kunt uw toestemming voor het gebruik van cookies intrekken of andere cookievoorkeuren beheren door gebruik te maken van ons privacy voorkeurencentrum. U kunt vervolgens uw keuzes maken met behulp van de schuifregelaars en knoppen.

Uw algemene cookie-instellingen lokaal op uw eigen apparaat wijzigen:

Cookie-instellingen kunnen gewijzigd worden in de instellingen van de meeste webbrowsers.

U kunt weigeren om cookies te aanvaarden door de instellingen van uw browser aan te passen, bijvoorbeeld:

  • Voor Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/fr-fr/internet-explorer/delete-manage-cookies
  • Voor Safari™: https://support.apple.com/en-gb/HT201265
  • Voor Chrome™: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB&hlrm=en
  • Voor Firefox™: http://support.mozilla.org/fr/kb/Activer%20et%20d%C3%A9sactiver%20les%20cookies
  • Voor Opera™: http://help.opera.com/Windows/10.20/en/cookies.html
  • Om u af te melden voor tracering op alle websites door Google Analytics, gaat u naar http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Merk op dat als u kiest om cookies via de browser te weigeren, u mogelijk bepaalde delen of functies van deze website niet zult kunnen openen.

Enquêtes

De informatie die u levert voor enquêtes zal gebruikt worden ter ondersteuning van uw relatie met Insight. Insight kan online enquêtes gebruiken om bezoekers/klanten te vragen naar contactgegevens (zoals hun e-mailadres). We kunnen contactgegevens van onze enquêtes gebruiken om de enquêtenemer informatie te sturen over ons bedrijf en promotiemateriaal in naam van onze partners. We kunnen enquêtegegevens koppelen aan andere gegevens die we over u bewaren.

Wedstrijden/promoties

De informatie die u verstrekt tijdens wedstrijden en promoties zal gebruikt worden ter ondersteuning van uw klantenrelatie met Insight. Insight kan vragen om contactgegevens (zoals uw e-mailadres). We kunnen contactgegevens van deze evenementen gebruiken om gebruikers informatie te sturen over ons bedrijf en promotiemateriaal van sommige van onze partners. De contactgegevens worden ook gebruikt om waar noodzakelijk contact op te nemen met de bezoeker. We kunnen deze gegevens koppelen aan andere gegevens die we over u bewaren.

Carrières

Als u de website gebruikt om te solliciteren om bij ons te komen werken, zal de informatie die u levert gebruikt worden om uw sollicitatie te evalueren voor carrièremogelijkheden bij Insight en om toezicht te houden op wervingsstatistieken. We bieden elektronische toepassingen aan op onze website waarin we kandidaten vragen om contactgegevens (zoals hun e-mailadres) en informatie over werkgeschiedenis en opleiding. We gebruiken derde partijen om ons daarbij te helpen. We gebruiken contactgegevens van onze toepassingen om contact op te nemen met de personen wier achtergrond het best voldoet aan onze vereisten, om een persoonlijk gesprek te plannen. Als wereldwijd opererend bedrijf kunnen we uw gegevens overdragen buiten uw thuisland en naar andere aan Insight gelieerde entiteiten. Persoonsgegevens over niet-aangenomen kandidaten zullen bewaard worden na voltooiing van de wervingsperiode en kunnen opnieuw in aanmerking komen mocht er een geschikte positie beschikbaar worden. Insight zal de toepasselijke wetgeving volgen inzake de vernietiging en het wissen van dergelijke persoonsgegevens. We kunnen anoniem gemaakte statistische gegevens bewaren over sollicitanten om te helpen bij onze wervingsactiviteiten, maar personen mogen niet identificeerbaar zijn via die gegevens. Zodra een persoon bij ons komt werken, zullen we een dossier aanleggen over zijn/haar tewerkstelling. Op dat moment zullen we meer informatie verstrekken over hoe we gegevens over werknemers bewaren.

Bekendmaking van informatie

Insight zal zonder uw toestemming geen enkele informatie over u of uw bestelling en de producten die u aankoopt, aanbieden of verkopen aan een externe organisatie voor gebruik in hun marketing en aanbiedingen, behalve voor de beperkte gevallen zoals uiteengezet in dit beleid. Uw informatie kan gedeeld worden met groepsbedrijven, vertegenwoordigers, aannemers of verkopers van Insight die gegevensverwerkende diensten leveren aan ons of die anderszins persoonsgegevens verwerken voor het uitvoeren van de diensten voor u of voor Insight of voor de doelstelling zoals aan u bekendgemaakt toen we uw persoonsgegevens verzamelden. Insight kan persoonsgegevens vrijgeven (waaronder persoonlijk identificeerbare gegevens) wanneer door de wet vereist indien we te goeder trouw menen dat een dergelijke handeling noodzakelijk is om te voldoen aan een huidige juridische procedure, als antwoord op een wettelijk verzoek van openbare autoriteiten, een gerechtelijk bevel of juridisch proces dat is aangespannen tegen Insight.

Insight kan uw persoonsgegevens ook delen met een mogelijke of feitelijke koper (en haar vertegenwoordigers en adviseurs) in verband met eender welke voorgestelde of feitelijke aankoop, fusie of overname van eender welk deel van ons bedrijf, op voorwaarde dat we de koper informeren dat hij uw persoonsgegevens enkel mag gebruiken voor de doelstellingen zoals uiteengezet in dit Privacybeleid, evenals aan eender welke andere persoon mits uw toestemming met de bekendmaking.

We kunnen uw informatie ook bekendmaken wanneer we eender welk bedrijf of middelen verkopen of aankopen, in welk geval we uw persoonsgegevens kunnen bekendmaken aan de potentiële verkoper of koper van het bedrijf of de middelen. Als Insight of nagenoeg al haar middelen worden verworven door een derde partij, kunnen bewaarde persoonsgegevens een van de overgedragen middelen vormen. Elke derde partij die middelen van ons verwerft kan ons gehele bedrijf of een deel ervan verwerven. Ze hoeven niet in dezelfde branche als ons te werken. Evenzo kunnen uw persoonsgegevens doorgegeven worden aan een rechtsopvolger in het geval van een herstructurering, vereffening of administratie.

Beveiliging

Hoewel Insight alle redelijke inspanningen zal leveren voor het beveiligen van uw persoonsgegevens, is geen enkel beveiligingsprogramma onbreekbaar, en criminelen hebben zich bekwaam getoond in het omzeilen van algemeen aangenomen beveiligingsmaatregelen. U erkent in overeenstemming daarmee dat het gebruik van het internet niet geheel veilig is en dat u persoonsgegevens op eigen risico aan Insight aanbiedt. Insight kan daarom de beveiliging of integriteit niet garanderen van eender welke persoonsgegevens die van u of via het internet werden overgedragen. Elke gebruiker of derde partij die de website of diensten van Insight gebruikt, is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gebruik van de website en van de diensten. Insight is niet verantwoordelijk voor de handelingen of beveiligingscontroles van een derde partij met betrekking tot de informatie die derde partijen kunnen verzamelen of verwerken via de website, diensten of op andere wijze.

Insight gebruikt wat we aanzien als redelijke en gepaste organisatorische, technische en administratieve maatregelen om informatie onder onze controle te beschermen. Deze website heeft beveiligingsmaatregelen ingesteld om te beschermen tegen het misbruik, verlies en de wijziging van de informatie onder onze controle. Alle accountgegevens die u gebruikt of geeft op de website van Insight bij het bestellen of opvolgen van producten worden bijgehouden op een systeem dat ontworpen is om beveiligd te zijn. We gebruiken geavanceerde encryptietechnologie met als doel u te beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik van informatie die op onze website werd gegeven. Daarnaast kunnen we uw IP-adres gebruiken om problemen met onze server te helpen diagnosticeren, en voor het beheer van onze website. Uw IP-adres wordt gebruikt om u en uw winkelwagentje te helpen identificeren en om algemene demografische gegevens te verzamelen.

Functies inzake sociale media

Deze website omvat ook functies voor sociale media, waaronder een Facebook “vind ik leuk”-knop en een Twitter “volg”-knop. Deze functies kunnen uw IP-adres verzamelen, evenals welke pagina u bezoekt op deze website, en kunnen een cookie instellen om te zorgen dat de functie naar behoren werkt. Sociale mediafuncties worden ofwel gehost door een derde partij ofwel rechtstreeks op deze website. Uw interacties met deze functies worden beheerd door het Privacybeleid van het bedrijf die deze levert.

Waar wij u een wachtwoord gegeven hebben (of waar u er een hebt gekozen) om u toe te laten bepaalde delen van onze website of onze online bestellingsfunctie te openen, bent u ervoor verantwoordelijk om dit wachtwoord vertrouwelijk te houden. We vragen u om uw wachtwoord met niemand te delen. Zorg ervoor dat dit wachtwoord uniek is en dat u dit wachtwoord voor geen enkel ander doel gebruikt. Als u een andere account gebruikt (zoals een sociale media-account) om in te loggen op een beveiligd deel van de Insight-website, zorg er dan voor dat u dat wachtwoord eveneens veilig houdt. Als u denkt dat een van uw wachtwoorden niet langer veilig is, breng ons daar dan van op de hoogte zodat we de beveiliging van uw gegevens op onze website kunnen nakijken.

Links naar websites en diensten van derde partijen

Deze website kan links bevatten naar websites van derde partijen. Als u op deze links klikt, zal dat u buiten de diensten van Insight brengen. Wij kunnen de privacypraktijken of de inhoud van de derde partijen niet controleren en zijn er niet verantwoordelijk voor. We moedigen gebruikers aan om zich bewust te zijn wanneer ze deze website verlaten en om de privacyverklaringen te lezen van elke website die ze bezoeken. Dit Privacybeleid is enkel op deze website van toepassing.

Bewaring van persoonsgegevens

We bewaren persoonsgegevens die we over u verzamelen wanneer we daar een lopende, legitieme zakelijke noodzaak toe hebben (bijvoorbeeld om u een dienst te leveren waarom u gevraagd heeft of om te voldoen aan toepasselijke wettelijke, belasting- of boekhoudkundige vereisten).

Wanneer we geen lopende, legitieme zakelijke noodzaak hebben om uw persoonsgegevens te verwerken, zullen we deze ofwel wissen of anoniem maken, of, indien dit niet mogelijk is (bijvoorbeeld omdat uw gegevens opgeslagen werden op reservearchieven), zullen we uw persoonsgegevens beveiligd opslaan en deze isoleren van elke verdere verwerking tot wissen mogelijk is.

Keuze/uitschrijving/rechten

U heeft de volgende rechten inzake gegevensbescherming:

- U heeft het recht zich uit te schrijven voor marketingberichten van ons. U kunt dit recht uitoefenen door te klikken op de link "uitschrijven", “afmelden” of “opt-out” in de marketinge-mails die we u sturen. Om zich uit te schrijven voor andere vormen van marketing (zoals marketing via de post of de telefoon) neemt u contact met ons op via de hieronder geleverde contactgegevens. U kunt uw voorkeuren inzake dergelijke communicatie ook hier aanpassen.

- U heeft mogelijk ook de volgende rechten (hoewel al deze rechten onderworpen zijn aan bepaalde voorwaarden en uitzonderingen):

o verzoeken om toegang tot, of het verbeteren of wissen van uw persoonlijke gegevens;

o bezwaar aantekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, ons vragen dergelijke verwerking te beperken, en/of verzoeken om overdraagbaarheid van uw persoonsgegevens;

o verzoeken om het wissen van uw persoonsgegevens.

- Als we uw persoonsgegevens met uw toestemming hebben verzameld en verwerkt, kunt u uw toestemming op eender welk moment intrekken. Het intrekken van uw toestemming zal geen invloed hebben op de wettelijkheid van elke verwerking die we voorafgaand aan uw intrekking hebben uitgevoerd, noch zal het invloed hebben op verwerking van uw persoonsgegevens uitgevoerd op basis van redenen voor wettelijke verwerking buiten toestemming om;

- U heeft het recht om een klacht in te dienen bij een autoriteit voor gegevensbescherming over onze verzameling en gebruik van uw persoonsgegevens. Voor meer informatie neemt u contact op met uw plaatselijke autoriteit voor gegevensbescherming.

U moet in staat zijn om uw naam en e-mailadres of andere informatie te verstrekken die voldoende is om ons toe te laten u te identificeren. We reageren op alle verzoeken die we krijgen van personen die hun rechten inzake gegevensbescherming wensen uit te oefenen, in overeenstemming met de toepasselijke wetten inzake gegevensbescherming.

Als u uw rechten wenst uit te oefenen, neemt u contact op met het relevante filiaal van Insight. De contactgegevens van elk Insight-filiaal staan hier vermeld op onze website.

Brieven dienen geadresseerd te worden ter attentie van:

· De Algemene nalevingsfunctionaris voor Noord-Amerika en de APAC-regio; of

· De DPO (Juridische afdeling) voor EMEA-landen.

E-mail moet verzonden worden naar:

· Compliance@Insight.com voor Noord-Amerika en de APAC-regio, en

· DPO@Insight.com voor EMEA-landen.

Privacy Shield en gegevensoverdracht

In navolging van de Schrems II-beslissing, klik hier om onze verklaring over Privacy Shield te bekijken.

Insight is een wereldwijd bedrijf. Als gevolg daarvan kunnen de gegevens die we over u verzamelen overgedragen worden naar, en opgeslagen worden in, eender welke van onze locaties die zich binnen of buiten de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland kunnen bevinden. Gegevens kunnen verwerkt worden door mensen over de hele wereld die werken voor ons of voor een van onze leveranciers/verkopers. Dergelijke personen kunnen onder andere betrokken zijn bij het ingaan op uw verzoeken om informatie, het voldoen van uw bestellingen en het leveren van ondersteunende diensten. Door uw persoonsgegevens in te dienen, stemt u in met deze overdracht, opslag of verwerking.

Insight heeft een aantal maatregelen ingesteld, ontworpen voor het beschermen van gegevens die vanuit Europa/Zwitserland naar de VS worden overgedragen, waaronder gepaste beveiligingsmaatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen. Insight onderhoudt een netwerk van specifieke overeenkomsten om te vereisen dat partijen met wie het contracten aangaat de wetgeving inzake gegevensbescherming navolgen. Insight Enterprises, Inc. en Insight North America, Inc. hebben ook het EU-V.S. Privacy Shield Framework en het Zwitsers-V.S. Privacy Shield Framework ondertekend. U kunt meer te weten komen over beide Privacy Shield Frameworks en u kunt de certificeringen van Insight hier bekijken https://www.privacyshield.gov/Program-Overview. Insight volgt het EU-V.S. Privacy Shield Framework en het Zwitsers-V.S. Privacy Shield Framework zoals uiteengezet door het Amerikaans ministerie van Handel inzake de verzameling, het gebruik en de bewaring van persoonsgegevens die respectievelijk vanuit Europa of Zwitserland naar de Verenigde Staten werden overgedragen. Insight heeft officieel bij het ministerie van Handel verklaard dat het de principes van Privacy Shield navolgt inzake kennisgeving, keuze, verdere doorgifte, gegevensintegriteit en beperking van doel, toegang en hulpmiddelen, afdwinging en aansprakelijkheid. We verbinden ons ertoe om de Privacy Shield Frameworks te volgen. We verbinden ons er eveneens toe om toezicht te houden op derde partijen waar we na een Privacy Shield gegevensoverdracht naar ons gegevens hebben overgedragen naar hen, en we aanvaarden onze aansprakelijkheid in gevallen van verdere overdracht van gegevens naar derde partijen.

Als u meent dat Insight uw persoonsgegevens bewaart binnen het bereik van de Privacy Shield Frameworks, kunt u al uw verzoeken of zorgen omtrent onze naleving van Privacy Shield richten aan compliance@insight.com. In overeenstemming met de principes van Privacy Shield, verbindt Insight zich ertoe om klachten over onze verzameling of gebruik van uw persoonsgegevens op te lossen. Personen binnen de Europese Unie (EU) met vragen of klachten over ons beleid inzake Privacy Shield dienen eerst contact op te nemen met compliance@insight.com. Insight zal binnen 30 dagen reageren. In het onwaarschijnlijke geval dat we niet binnen 30 dagen reageren, of als ons antwoord geen oplossing biedt, zal Insight de vraag doorverwijzen naar onze Algemene Nalevingsfunctionaris die de zaak zal onderzoeken en binnen 14 dagen contact met u zal opnemen.

Insight verbindt zich er verder toe om onopgeloste klachten inzake Privacy Shield door te verwijzen naar JAMS, een alternatieve geschilbemiddelaar in de Verenigde Staten. Als u niet tijdig een bevestiging van uw klacht krijgt van ons, of als we uw klacht niet naar tevredenheid hebben aangepakt, neem dan contact op met of ga dan naar https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield voor meer informatie of om een klacht in te dienen. De diensten van JAMS worden u gratis geleverd. U kunt die link ook openen voor een beschrijving van de mogelijke oplossingen. Meer informatie over de arbitragevereisten van het Privacy Shield Framework zijn te vinden op https://www.privacyshield.gov/.

Als u de voorgestelde oplossing onvoldoende acht, zal Insight de EU-V.S. Privacy Shield-geschillen oplossen volgens de procedures voor geschilbeslechting van het door de EU-autoriteiten voor gegevensbescherming (data protection authorities, DPA’s) opgerichte panel om zo de geschillen op te lossen volgen de principes van Privacy Shield. Als uw zaak te maken heeft met het Zwitsers-V.S. Privacy Shield, verbindt Insight zich ertoe om het geschil te beslechten in samenwerking met de Zwitserse Federale Commissaris voor gegevensbescherming en informatie. Insight verbindt zich daarboven tot samenwerking met EU/Zwitserse autoriteiten en tot naleving van het advies verstrekt door dergelijke autoriteiten inzake gegevens van personeelszaken die vanuit de EU/Zwitserland overgedragen werden in het kader van de tewerkstellingsrelatie. Met de EU/Zwitserse DPA’s kan rechtstreeks contact worden opgenomen via de gegevens respectievelijk verstrekt op http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/index_en.htm en www.edoeb.admin.ch.

Onder bepaalde en beperkte omstandigheden heeft u de mogelijkheid om in laatste instantie bindende arbitrage in te roepen door een “Privacy Shield Panel” bestaande uit minstens 20 bemiddelaars aangewezen door het Amerikaans ministerie van Handel en de Europese Commissie.

Insight is onderworpen aan de onderzoeks- en de handhavingsbevoegdheden van de Federal Trade Commission (FTC).

In gevallen van verdere overdracht naar derde partijen van gegevens over Europese personen, ontvangen in overeenstemming met het EU-VS Privacy Shield en het Zwitsers-VS Privacy Shield, is Insight mogelijk aansprakelijk. Insight zal de principes van Privacy Shield blijven navolgen voor zolang het uw persoonsgegevens bezit.

Actualiseringen van dit Privacybeleid

We kunnen dit Privacybeleid wijzigen naargelang ons bedrijf blijft evolueren. Wanneer we ons Privacybeleid bijwerken, zullen we gepaste maatregelen treffen om u op de hoogte te brengen van significante wijzigingen, in overeenstemming met het belang van de wijzigingen die we maken. Bekijk de legende “Laatst bijgewerkt” onderaan deze pagina om te zien wanneer dit Privacybeleid het laatst werd bijgewerkt.

Laatst bijgewerkt September 2021